Zum Frühstück gibt es kaum was Besseres als herzhaften, chrupiÄ…ce Punkcik. CzÄ™sto trudno, das richtige Mass zwischen schön knusprig gebraten und leicht verbrannt zu finden. Das Geheimnis für perfekt durchgebratenen Speck ist aber eigentlich ganz einfach: Rozgrzać patelniÄ™ i stawia na boczku – und dann schüttet man Wasser darüber! Woda w garnku boczkiem? Pierwsze dźwiÄ™ki po tÅ‚uszczu hochspritzendem. Ale jak chodzi o smażonym boczkiem na patelni poczÄ…tkowo zimno, Nie ma niebezpieczeÅ„stwa. Tym bardziej, że woda paruje, tym bardziej należy odrzucić ciepÅ‚o. Nie chcemy, że boczek spala. Das Wasser sorgt dafür, że boczek jest delikatnie gotowane, bez nagrywania. Mit geringer Hitze am Ende braucht man dann nur noch für die charakteristische Röstung zu sorgen. Wynikiem jest bekon, wie ihn sich jeder erträumt – chrupiÄ…ce, ale nie spalone, i / lub suche. Wypróbuj znajomych!

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DECANTER